Het Borstkanker Boek

H. Oldenburg, M-J Vrancken Peeters, Julia van Bohemen

BorstkankerboekNIEUWE DRUK 2013 !

Jaarlijks worden ca. 15.000 vrouwen en hun naasten met de diagnose borstkanker geconfronteerd. Op dat moment rijzen er talloze vragen: wat staat mij te wachten? Hoe liggen mijn kansen? Wat kan ik zelf doen om mijn gezondheid te verbeteren? Wat zijn de gevolgen van een operatie? Kan ik direct een prothese laten plaatsen?

De nieuwste uitgave van Het Borstkanker Boekgeeft antwoord op alle vragen die in deze periode kunnen opkomen. De lezer vindt er een compleet beeld van het ontstaan van de ziekte, het verloop, alle mogelijke behandelingen en de mogelijkheden voor reconstructie. Grote aandacht gaat uit naar de impact en de sociale gevolgen in het leven van de vrouwen zelf. In hun dagelijkse praktijk hebben dr. Hester Oldenburg en dr. Marie-Jeanne Vrancken Peeters – beiden zijn chirurg in het Antoni van Leeuwenhoek/NKI – zelf ervaren hoe belangrijk dit is voor patiënten. De beide artsen schrijven vanuit een jarenlange ervaring en vertalen de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar het dagelijkse leven. Daarmee bieden zij vrouwen een belangrijk instrument om zelf het overzicht te houden bij de vele belangrijke keuzes die in deze moeilijke periode gemaakt moeten worden. ‘Patiënten met borstkanker de regie geven in hun behandeling’, dat is het belangrijkste doel dat zij willen bereiken met de vernieuwde uitgave van Het Borstkanker Boek.

De heldere uitleg, de logische opbouw, de kleurenfoto’s, illustraties en ervaringsverhalen maken het een onmisbaar boek voor iedereen die met borstkanker te maken heeft.

Terug naar boeken overzicht ⟩

Meer boeken uit de categorie