Het Darmkankerlogboek

Rietje Krijnen

dklbVerschenen: 1 maart 2010
Darmkanker is na borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker, met zo’n 12.000 nieuwe ziektegevallen per jaar. Hoe goed de arts ook probeert je voor te bereiden op de fases die je doormaakt, je mist toch geregeld informatie. Bijvoorbeeld over beslismomenten, toekomstige therapieën of gevolgen van bepaalde operaties of behandelingen.
Het Darmkankerlogboek is een interactief, informatief handboek dat gebaseerd is op de richtlijnen van de maagleverdarmartsen en de chirurgen. Met dit boek krijgen patiënten inzicht in de behandeling en de ziekte. Alle informatie die patiënten met darmkanker nodig hebben, kan er in teruggevonden worden. Het voorkomt medische fouten, onder- en overbehandeling en maakt de patiënt een sterke gesprekspartner van de dokter.

Het Darmkankerlogboek kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting en met de financiële steun van Stichting Gezondheidszorg Spaarneland, Combicare en Roche Nederland.

Medicalfacts: ‘Minister Klink heeft besloten de screening op darmkanker een jaar uit te stellen, uit kostenoverwegingen. Daarom is het nog belangrijker dat mensen goed geïnformeerd zijn, zodat ze eventuele symptomen vroeg herkennen en ermee naar de dokter gaan.’

Terug naar boeken overzicht ⟩

Meer boeken uit de medisch categorie