Zwanger worden

Mariël Croon

zwanger-wordenZwanger worden is hét praktische handboek voor vrouwen en mannen die een kind willen of nog twijfelen. Het gaat in op alle vragen die voor de conceptie spelen. Wel of geen kind? Wat is de beste timing? Hoe verhoog je de kans op een gezonde baby? Hoe verminder je de risico’s? Hoe zorg je voor sterk zaad? Mag je meteen zwanger worden nadat je met de pil bent gestopt? Hoe herken je de vruchtbare dagen?

In het beste geval lukt het om vlot zwanger te worden. Niet altijd. Tien procent van alle stellen komt in aanmerking voor een vruchtbaarheidsbehandeling. Dan rijzen er nieuwe vragen. Wat zijn de mogelijkheden? En de kansen? Hoe kun je die verhogen? Maar ook: wat zijn de valkuilen? Welke invloed heeft de behandeling op je relatie, je leven, je gezondheid?
Dit boek zorgt dat je goed voorbereid de zwangerschap tegemoet gaat. Het gaat over de natuurlijke bevruchting, maar ook over ivf, icsi, eiceldonatie, draagmoederschap en (zelf-)inseminatie met donorzaad.

Vanuit de laatste wetenschappelijke inzichten geeft Zwanger worden heldere, betrouwbare informatie, praktische tips en checklists. Ervaringsdeskundigen, vrouwen én mannen, vertellen openhartig over hun vrolijke, ontroerende en soms moeizame weg naar het ouderschap. Indrukwekkende kleurenfoto’s brengen de wording van de mens in beeld.

Zwanger worden kwam tot stand in samenwerking met huisartsen en specialisten, met de patiëntenverenigingen Freya en de vsop, en met het Erfocentrum.

Meer informatie en fragmenten uit het boek: http://www.zwanger-worden.nl/

Terug naar boeken overzicht ⟩

Meer boeken uit de lifeline categorie