‘Motiveren kun je leren’

Pauline Dekker en Wanda de Kanter

Dit boek is nu in beheer van Poiesz Uitgevers bv – info@poieszuitgevers.nl.

 

 

Gidsen naar gezond gedrag, hét handboek voor hulpverleners.

Je patiënt heeft gezondheidsklachten die veroorzaakt worden door zijn eigen gedrag: hij rookt, drinkt, eet te veel en beweegt te weinig. Hij weet wel dat het ongezond is, maar hoe krijg je hem of haar zo ver dat hij zijn gedrag verandert?

Longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter leggen in dit boek uit hoe het motiverende gesprek werkt, ofwel motivational interviewing (MI). MI is een bewezen effectieve methode om anderen aan te zetten tot gedragsverandering. Met deze methode, die in de spreekkamer weinig tijd kost, boeken de auteurs zelf op de rookstoppolikliniek veel succes. Door de juiste vragen te stellen, voelt de patiënt zich serieus genomen, maar wordt hij ook geconfronteerd met de gedachtekronkels waarmee hij zijn ongezonde gedrag probeert goed te praten.

Alleen de patiënt zelf kan zijn gedrag veranderen. Dit boek leert je hoe je als hulpverlener hem daarin kunt motiveren. Geschreven door twee hulpverleners is dit hét handboek voor artsen, verloskundigen, verpleegkundigen, mondhygiënisten, praktijondersteuners van de huisarts, diëtisten en eenieder die probeert anderen gezonder te laten leven.

Het boek houdt hier niet op, het gaat verder waar andere boeken stoppen. In deel II leer je hoe je gericht informatie kunt geven en je patiënt eventueel kunt begeleiden.

Alweer de 8e druk.

Terug naar boeken overzicht ⟩

Meer boeken uit de categorie